/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A GR Yarisnál is durvább kisautót tesztel a Toyota – videó

2020. október 29. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Ha azt gondoltuk, hogy a 260 lóerős GR Yarisnál nincs feljebb, tévedtünk: a Toyota már a Nürburgringen teszteli az autó továbbfejlesztett változatát.

Gondosan felépített struktúrát követ a Toyota személyautóinak megvadítása során a globális programért felelős Gazoo Racing. Az egymásra épülő lépcsőkben önálló alkatrészek (GR Parts), komplett optikai csomaggal felszerelt modellek (GR Sport), majd futómű- és motortuningot is alkalmazó sportverziók (GR) találhatók. Az egész kínálat csúcsán a GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring) modellcsalád áll – ennek első és eddig egyetlen tagját a kifutó Yaris-generáció szélsőségesen átdolgozott képviselője adta.

Arról már volt szó, hogy a Corolla és a C-HR csúcskategóriás edzőprogramban részesülhet – ezek GRMN verziói nagyságrendileg egy év múlva ilyenkor lépnek piacra –, most azonban úgy tűnik, hogy nem ők lesznek az egyedüliek, sőt, még csak nem is feltétlenül az elsők. A közelmúltban ugyanis felbukkant a Nürburgringen a GR Yaris egy feltűnően komoly aerodinamikai csomaggal szerelt példánya.

A hatalmas hátsó szárny mellett az első lökhárítóra illesztett, ívelt légterelő peremek, az első kerekek mögötti, öblös légkivezető nyílások, valamint a fenéklemezen elhelyezett örvénylés-csökkentő idomok alapján két dologra következtethetünk.

Az egyik, hogy egy még erősebb csúcsmodell, a Yaris GRMN fejlesztésébe nyerhettünk idő előtt bepillantást. A másik elmélet szerint nem közúti modell, hanem a Toyota soron következő rali-versenyautójának a prototípusa körözött a versenypályán.

Akármelyik bizonyul igaznak, az álcázás teljes hiánya arra enged következtetni, hogy hamarosan bemutatkozhat a végleges verzió. Voltaképpen az egész autón csak a hátsó kerekeket és a tetőlemezt rejtették el szem elől: utóbbi talán karbon kompozit tetőt takar, előbbi pedig talán arra szolgál, hogy az illetéktelenek ne tudják azonosítani a feljavított fékrendszert.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/