/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Honda Civic Type R a leggyorsabb fronthajtású autó – videó

2023. április 20. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A tavalyi, nemzetközi sikereket követően ismét a 2023-as Honda Civic Type R-ra irányult a rivaldafény, ugyanis megdöntötte az elsőkerék-hajtású autók körrekordját a Nürburgring Nordschleifén.

ÚJ CIVIC TYPE R IS MEGDÖNTÖTTE A FRONTHAJTÁSÚ AUTÓK KÖRREKORDJÁT A NÜRNBURGRINGEN (2)

Az eseményre 2023. március 24-én került sor, mikor is a Civic Type R-t fejlesztő csapat büszkén írhatta ki a világhálóra, hogy a Zöld pokolként is emlegetett német versenypályán 7 perc 44,881 másodperc alatt ért körbe a legendás modell. Ezt az eredményt a korábbinál valamelyest hosszabb, 20,8 km-es aszfaltcsíkon érte el a japán gárda, a pályaüzemeltetők ugyanis átrajzolták a nyomvonalat 2019 óta.

Motorháztetője alá elődjéhez hasonlóan kétliteres négyhengeres turbómotor került, ráadásul a lehető legmodernebb formában, így 329 LE-s teljesítmény és 420 Nm-es forgatónyomaték áll a pilóta rendelkezésére. A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval felszerelt modell menetteljesítményre vonatkozó adatai is roppant meggyőződőek, hiszen 5,4 másodperc alatt gyorsít álló helyzetből 100 km/órára és 275 km/óra a végsebessége.

ÚJ CIVIC TYPE R IS MEGDÖNTÖTTE A FRONTHAJTÁSÚ AUTÓK KÖRREKORDJÁT A NÜRNBURGRINGEN (4)

A 2023-as Civic Type R friss, letisztultabb formavilága ugyancsak hozzájárult a sikeres rekorddöntéshez, innovatív aerodinamikai megoldásai (pl. magasabb hátsó szárny, összetett alsó burkolat) ugyanis még nagyobb leszorítóerőt, ezáltal jobb úttartást szavatolnak.

Jelentős különbség az elődhöz viszonyítva, hogy 35 mm-rel hosszabb a tengelytáv, és megnövelték a multilink rendszerű hátsó felfüggesztés nyomtávját is, hogy stabilabb legyen az autó a kanyarvételek során. A fejlesztések során folyamatosan tesztelték a konstrukciót, méghozzá autópályán és a Nürburgringen is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/