/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Hungaroringen nyúzzák az új McLaren 600LT-t – videó

2018. szeptember 29. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A 4,38 kilométeres magyar pályán nem sűrűn tartanak bemutatót a gyártók sportmodelljeiknek, azonban a McLaren Mogyoródot választotta az új 600LT népszerűsítésére. Így megszületett egy belsőkamerás gyorskör felvétel a bitang gyors brit sportolóval.

Épphogy bemutatta, néhány szerencsés újságíró már beülhetett az új McLaren 600LT-be, hogy átéljék a száguldás élményét a brit sportkocsiban.

Ehhez ráadásul nem is választhatott volna jobb helyszínt a gyártó, mint a szívünkhöz közel álló Hungaroringet, melynek poros kanyarjai kellemes kihívások elé támasztották a vezetőket. Egy ilyen heroikus küzdelmet láthatunk a Motor Sport belsőkamerás felvételén, amely egy teljes gyorskört rögzített a 4,38 kilométeres Mogyoródi pályán.

Na, de mit is tud a 600LT? A két betű a Long Tail, azaz hosszú far jelzőre utal, míg a 600-as szám a rendelkezésre álló maximális lóerők számára helyére utal. Ezzel az 570S fölé pozícionálták, amelyhez képest a gyártásához felhasznált alkatrészei 23%-a teljesen eltér, míg 30 lóerővel többet teljesít nála.

A már több modellben is megismert 3.8 literes V8-as duplaturbós aggregát 600 lóereje (441 kW) mellé 620 Nm társul, így az autó 2,9 másodperc alatt katapultál százra, míg a kétszáz is megvan 8,2 szekundum alatt álló helyzetből.  A csúcssebesség az 570S-ével megegyező 328 km/óra, azonban gyorsulását tekintve százig 0,3 másodperc, kétszázig pedig már 1,3 másodperc az előnye. Ez nem csak motorerejének, hanem testvéréhez képest 96 kilogrammal kisebb tömegének is köszönhető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/