/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A kézifék akadályozta meg egy autó ellopását – videó

2018. július 29. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Úgy tűnik, Észak-Amerikában nem csak a kézi kapcsolású váltók, hanem a kézifékek is gondot okoznak az autótolvajoknak. Legalábbis az alábbi, fedélzeti kamerás felvételen egy szerencsétlenkedő bűnöző nehéz perceit követhetjük nyomon.

Ha valaki sikeres autótolvaj akar lenni manapság, többet kell értenie a számítógépekhez, mint a vezetéshez, viszont esetenként épp ez teszi a hagyományosabb autókat ellophatatlanná.

Az alábbi történet egy kanadai bűnöző szenvedéseit mutatja be, aki egy konditerem öltöző szekrényét törte fel, majd a tulajdonos minden cuccával megkereste annak autóját (egy Fordot), amit a meglévő kulccsal könnyű szerrel kinyitott. Eddig minden hibátlanul ment, ám a baj akkor kezdődött, mikor induláskor a kézifék megfogta az autót.

Mivel tettesünk nem ismerte az alapvető biztonsági felszerelés kézi működtetésének rejtelmeit, csak egyre jobban felhúzta a kart, így a hátsó kerekek egyre kevésbé forogtak, míg végül el is törte azt – így kioldhatatlanná téve a kéziféket.

Emberünk zavarodottságában az ablaktörlőt sem kapcsolta ki, és még annak ellenére sem sikerült elvinnie a járgányt, hogy valaki még meg is állt segíteni neki. Végül ott hagyta valahol, a rendőrség pedig megtalálta, majd a felvétel alapján beazonosította az elkövetőt is, akinek most bíróság előtt kell majd felelnie néhány kínos kérdésre…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/