/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A leghosszabb drift menet közbeni tankolással – videó

2018. január 09. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Johan Schwartz, a BMW Performance autós iskola instruktora megdöntötte korábbi rekordját és 8 órán keresztül, 374 kilométert driftelt egy M5 szedánnal. Eközben ötször kellett tankolnia, persze menet közben. Ezzel pedig új páros drift világrekord is született.

A BMW Performance autós iskolájának oktatója 2013-ban 82,51 kilométert driftelt megállás nélkül egy M5-tel, ám az eredményt 2014-ben és 2017-ben is jócskán felülmúlták egy Toyota GT86-tal (144,12 illetve 165,04 kilométer). Johan Schwartz ebbe nem nyugodott bele, így bepattant egy vadonatúj M5 vezetőülésébe és 8 órán keresztül folyamatosan kilinccsel előre autózott. Míg 2013-ban 322,5 kört tett meg a dél-karolinai BMW Performance Center körpályáján, addig idén már több mint kétezret. Emberfeletti teljesítményét a Guinness Rekordok is elismerte.

Schwartz 374,17 kilométert driftelt egyhuzamban és eközben nem kevesebb, mint ötször kellett tankolnia. Megállni értelemszerűen nem szabadott, így a kocsit menet közben töltötték fel üzemanyaggal egy másik BMW M5 segítségével. A művelet nem volt rizikótól mentes, a két kocsi néhányszor egymásnak csapódott, de végül a járműveket sikerült csúszásban tartani. Ezzel a BMW egyébiránt egy másik Guinness rekordot is megdöntött, mégpedig a leghosszabb páros driftjét: 63,16 kilométer az új csúcs. Gratulálunk!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/