/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legjobb motor a legjobb autó ellen – videó

2016. január 03. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az örökös motor-autó harc egy újabb állomáshoz érkezik, melyben a kétkeréken élők a BMW S1000 RR-nek, míg a négykerekesek a Bugatti Veyron Grand Sport Vitessének drukkolhatnak. Vajon melyik gyorsul jobban?

Tökéletes gyorsulási versenyt sikerült összehoznia a Gustav’s Garage-nak, ugyanis a motoros és az autós világ legjobbjait eresztette egymásnak, hogy kiderüljön, mire megy egymással a BMW S1000 RR és a nyitott tetős Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

Míg előbbi183 kilogrammos tömegét egy 193 lóerőt (13 500-as fordulatszámon) és 112 Nm-t (9 750-en) teljesítő egyliteres benzinmotor hajtja meg, utóbbi mozgatásáról egy négyturbós nyolcliteres aggregát gondoskodik 1200 lóerő és 1500 Nm társaságában. Így a Veyron elméletileg 415 km/órával is képes lenne hasítani, de az elektronika „csak” 375-ig engedi, viszont gyorsulása a motorokét is megszégyenítő 2,6 másodperc százra, ahonnan még mindig nem fogy ki belőle a szusz.

A BMW motorját sincs miért féltenünk, ugyanis százra 3,1 másodperc, innen 200-ra azonban már csak további 3,9 szekundum szükségeltetik neki, végsebessége pedig 300 km/óra. Ezek fényében érdemes figyelni, mit kezd egymással a két nagyágyú. Annyit elárulunk, igen szorosra sikeredik a kétmenetes repülőrajtos gyorsulás.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/