/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A legjobbak között van az amerikai Civic töréstesztje – videóval

2016. január 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Azt már tudjuk, hogy az európai Honda Civic maximális minősítést kapott az Euro NCAP-tól, de Amerikának egészen másfajta modellt készítettek a japánok, ahol nem mindig törnek úgy az autók, ahogy elvárnánk. Így az IIHS falnak eresztette a legújabb, ottani Civic-et.

Érdekes, hogy az Euro NCAP addig nem szigorított töréstesztjein, amíg az amerikai IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) nevű testvérszervezet rá nem világított a tényre, hogy bizonyos modellek csak az európai vizsgálatokon, az adott irányú és erejű teszteken remekelnek, egyébként némelyikük életveszélyes lehet. Így mára megint ott tartunk, hogy tényleg csak az kap öt csillagot az öreg kontinensen, amely autó valóban kiérdemli azt.

Ilyennek számít az a Honda Civic, amit már 2012 óta lehet kapni hazánkban is. Amerikának azonban csak most készült el a tízedik generáció, a helyi mérések pedig sok tekintetben még mindig szigorúbbak az ittenieknél, így ha a körmüket nem is rágták le idegességükben a mérnökök, volt miért aggódniuk. Azonban úgy tűnik, az új Civic kitűnően vizsgázott, mivel a Top Safety Pick+ minősítést kiérdemelve kategóriája legjobbjai között tartják számon innentől.

Az alábbi videón a kritikus, kis átfedésű frontális ütközést lehet megtekinteni, ami sajnos a balesetek elég nagy százalékában előfordul, ám 40 mérföld/óra (64 km/óra) tempónál ez meg se kottyant a japán négykerekűnek. A jó eredményben az is közre játszott, hogy az összes modellt alapáron szerelik négycsatornás ABS-szel és fékasszisztenssel, stabilitáskontrollal, kipörgésgátlóval, hátsó kamerával, továbbá guminyomás visszajelzővel. Felárért persze elérhető az adaptív tempomat, a sávtartó és sávelhagyásra figyelmeztető, az ütközésre figyelmeztető és felkészítő – vészfékező – rendszer és a koccanásgátló.

Ezek után már tényleg jogosan kapta meg a Civic a 2016-os Észak-Amerikai Év Autója díjat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/