/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mercedes legolcsóbb AMG modellje csap össze a legdrágábbal – videó

2020. augusztus 20. 16:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A carwow ismét egy érdekes gyorstesztet hozott össze, mégpedig a Mercedes jelenleg kapható legolcsóbb és legdrágább AMG modelljei között. Vajon képes-e legyőzni a 2.0 literes turbómotoros A45 S a 4.0 literes V8-assal szerelt monstrum G63-at?

Ha valaki manapság sportos Mercedesre vágyik, elég bőséges listából válogathat kedvére aszerint, hogy mekkora pénztárcával rendelkezik és mennyi helyre van szüksége, ugyanis az A-osztálytól a G-ig bezárólag gyakorlatilag minden szériának van egy csúcsa – persze ott az AMG GT, de az önmagában egy sportmodell.

Ha a legolcsóbbat nézzük, akkor az A45 S képezi a csúcsot orrában található 2.0 literes négyhengeres turbómotorral. Az apró benzines aggregátot 421 lóerősre húzták a mérnökök, ami mellett szintén bámulatos, 500 Nm csúcsnyomatékot képes mind a négy kerék felé továbbítani nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltóján keresztül. Habár nem kifejezetten könnyű, 1650 kg-os tömegével bőven alávág a csúcsot jelentő G63-nak.

A batár SUV gyakorlatilag kétszerezi a kistesóban található erőforrást: 4.0 literes V8-as motor két darab turbófeltöltővel gondoskodik a 2300 kilós terepjáró mozgatásáról. 585 lóerő mellet 850 Newtonméter maximális forgatónyomaték áll a sofőr rendelkezésére. Ezt egy kilencsebességes automata juttatja el szintén mind a négy kerékhez.

De vajon melyik tudja le hamarabb a 400 méteres sprintet? És melyik bizonyul rugalmasabbnak 50 mérföldes (80 km/órás) tempóról? A fékteszt talán nem kérdés, de a teljességhez ennek összemérése is hozzátartozik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/