/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Mercedes újra lenyomta a Porschét a Nürburgringen

2020. november 11. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-AMG ismét magáénak tudhatja a leggyorsabb luxusautó címet a Nürburgring Nordschleife szakaszán. 7 perc 27 másodperces köridejével három hónap után visszahódította a koronát a Porschétól.

A korábbi autóversenyző, jelenleg pedig a Mercedes-AMG fejlesztőmérnökeként dolgozó Demian Schaffert új rekordot állított fel a 20,8 kilométeres teljes Nordschleife körön, több mint két másodperccel megjavítja saját, két évvel ezelőtti idejét. A kategóriacsúcsot idén július 24-én a Porsche egy új Panamera Turbo modellel állította be (7:29,81), amelyet a Mercedesnek most sikerült 2 másodperccel megdöntenie (7:27,80).

A rekorder jármű egy gyári állapotú Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ modell volt, 639 lóerős turbómotorral, összkerékhajtással, aktív hátsókerék-kormányzással és korlátozottan önzáró hátsó differenciálművel. Extraként a típushoz külön megrendelhető Michelin Pilot Sport Cup2 gumikat szereltek az autóra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/