/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A német ellentétek összecsapása – videó

2018. augusztus 24. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Szokásos hármas tesztjének vetette alá a BMW M3 CS és az Audi RS4 Avant modelljeit a carwow csapata. Az egyik egy versenypályára készített utcai autó, míg a másik egy családi sportjárgány. De vajon melyiknek mi az erőssége és a gyengéje?

Állóhelyzeti kigyorsítás, repülőrajtos start és állóra fékezés adott (70 mérföldes) tempóról. Hónapok óta így mér össze különböző autókat a carwow csapata, ami ugyan nem egy tartós összehasonlítás, mégis izgalmas csatákat és váratlan eredményeket szült már a múltban.

Legutóbb az Audi RS4 és a BMW M3 CS párbaját készítették el, és 2:1 arányú győzelem született, de hogy kinek, az a videóból derül ki. A négykarikás családi sportautóban egyébként egy 2.9 literes V6-os duplaturbós aggregát munkálkodik 450 lóerő mellett 600 Nm csúcsnyomatékkal, míg a BMW 3.0 literes sorhatos, szintén duplaturbós erőműve 460 paripa mellett azonos, 600 Newtonméter forgatónyomatékot képes előállítani, így inkább olyan tényezők döntenek egyik vagy másik modell javára, mint a tömeg vagy a hajtott kerekek száma. Előbbiben a BMW brillírozik (1600 kg az 1800 ellenében), azonban utóbbiban egyértelműen az Audinak van előnye (Quattro összkerékhajtás a BMW hátsó hajtásával szemben). Rajtelektronika mindkettőben van, a négykarikásban egy nyolcfokozatú, a bajor sportgépben pedig egy hétfokozatú automata kapcsolgat a sebességek között.

Végül azért a pályán is megjáratják mindkét modellt a teljesebb összképért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/