/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Porsche 911 GT3 RS beveszi a Nürburgringet – videó

2021. május 04. 14:50   |   Autoblog
címkék:  

A világ egyik vezető Porsche versenycsapata és tunere, a Porsche többségi tulajdonában álló Manthey-Racing megmutatta, hogy egy professzionális tuningalkatrészekkel felvértezett, de közúton is használható előző generációs Porsche 911 GT3 RS modell mire képes a Nürburgring északi szakaszán.

A Porsche gyári pilótája, Kévin Estre egy 520 lóerős Porsche 911 GT3 RS MR (991.2) modellt űzött végig a Nordschleifén és 6:54.340 perces idővel teljesítette a 20,832 kilométeres kört. A régebben használt, T13-as szekció nélküli rövidebb, 20,6 kilométer hosszú körön 6:49.656 perc volt a mért ideje.

Az előző generációs GT3 RS-t a Manthey-Racing MR Performance készletével szerelték fel, amelyet kifejezetten pályanapos és klubversenyes használatra fejlesztettek ki. A tuningcsomag azokon a módosításokon alapul, amelyet a Nürburgring történetének leggyorsabb módosított (nem széria) sportautója, a Porsche 911 GT2 RS MR is megkapott (az ideje 6:40.33 volt, melynél jobbat csak a Volkswagen ID.R és a Porsche 919 Hybrid EVO ment).

A felkészülés során a GT3 RS-be csak a biztonsági szempontból mindenképpen szükséges verseny pilótaülést szerelték be, máskülönben a sportkocsi olyan volt, mint bármelyik másik utcai GT3 RS modell. Az MR Performance készlet állítható sportfutóműből, javított fékrendszerből (új betétek és fonott fékcsövek) és szénszálas aerodinamikai csomagból áll (motorfedél, hátsó szárny). Felárért magnézium felniszett is kapható, amely tovább csökkenti a rugózatlan tömeget.

A módosított, ám közúton minden további nélkül használható Porsche 911 GT3 RS MR egyébként 7 másodperccel jobb időt ment a Zöld Pokolban, mint a gyári, Weissach csomaggal szerelt 911 GT3 RS.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/