/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Porsche Cayenne elhúz egy repülőt is, ha kell – videó

2017. május 01. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche legfrissebb Cayenne modelljeivel kivonult a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre, pontosabban annak betonjára és a kocsik mögé kötötte a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét. Mind a dízel, mind a benzines Cayenne elhúzta a 250 tonnás repülőgépet, közben pedig a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerültek.

A Porsche Cayenne 42 méteren keresztül húzott egy 285 tonnás Airbus A380-as repülőgépet, amellyel új rekordot döntött, ugyanis ilyen nehéz repülőgépet sorozatgyártású személyautó még sohasem vontatott. A távolság tehát nem volt döntő szempont. A korábbi csúcstartó egyébként a Cayenne-el közös platformra épült Volkswagen Touareg V10 TDI volt, amely 2006-ban egy Boeing 747-est húzott 150 méteren keresztül. De hasonló mutatványt 2012-ben egy Toyota Tundra is előadott, az Endeavour space shuttle-t vonszolta 400 méteren át.

A Porsche egyébként egy dízel és egy benzines modellel is végrehajtotta a mutatványt. A kocsik szériaállapotúak voltak, csupán egy speciális vonószemmel látták el őket. Miután letudták feladatukat, visszatértek Londonba, ahonnét már „lábon” hozták őket.

Az A380-ast először egy Cayenne S Diesel mögé kötötték, melynek 4,1 literes V8-as turbódízel motorja 385 lóerőt és 850 Nm nyomatékot ad le, majd következett egy Turbo S modell, 4,8 literes, 570 lovas biturbó V8-as benzinmotorral.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/