/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Rimac Nevera a világ leggyorsabb elektromos autója – videó

2022. november 18. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Miután a Rimac Nevera tavaly egy 8,58 másodperces negyedmérföldes idővel ejtette ámulatba a világot, most újabb világrekordot állított fel. A németországi Papenburg tesztpályán a cég vezető tesztpilótája, Miro Zrnčević 412 km/órás sebességet ért el az autóval.

A rekordkísérlethez a Neverát csúcssebesség üzemmódba kapcsolták, ami 352 km/órára tolja ki a maximálisan elérhető sebességet. Létezik azonban egy olyan speciális beállítás is, amelyet meghatározott ügyfél eseményeken, a Rimac csapatának jelenlétében lehet bevetni.

A Nevera szériaállapotban, közúton használható Michelin Cup 2 R köpenyekkel vágott neki a rekordkísérletnek, a sebességét GPS-alapú Racelogic V-Box eszközzel mérték. Miro Zrnčević pedig erőlködés nélkül megfutotta a 412 km/órás sebességet.

Még biztosan sok időbe telik, amíg a villanyautók sebességben megközelítik a belsőégésű motoros modelleket. Gondoljunk csak a Bugatti Chiron Super Sportra, amely három évvel ezelőtt 490,48 km/órás sebességet ért el a Volkswagen csoport ehra-lessieni tesztpályáján. Ez még évtizedekig megdönthetetlennek tűnik.

Jelenleg nem sok villanyautó törhet borsot a Rimac Nevera orra alá. A 2044 lóerős Lotus Evija végsebességét 322 km/órában limitálták, a Pininfarina Battista 350 km/órára képes, a közúton nem használható NIO EP9-nek pedig 312 km/óra a vége. A Nevera tempójához legközelebb az olasz MAT által gyártott, 2000 lóerős japán Aspark Owl kerülhet, amelynek végsebességét 400 km/órában határozták meg. S persze jövőre végre megérkezik az új Tesla Roadster, amely elméletben 400 km/óra fölötti végsebességre lesz képes.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/