/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A szuperautó-gyilkos Audi – videó

2019. május 12. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Hacsak nem egy egzotikus szuperautóval vágtatunk, ezt az Audi RS 3-at néhány másodpercnél tovább nem láthatjuk a tükörben. A négykarikás gép ugyanis a HGP Turbónál diplomázott és erősebb, mint egy R8.

Az Audi RS 3 Sportback 2,5 literes öthengeres turbómotorja gyári állapotában 400 lóerős, amivel sokkal komolyabb sportautókat is megizzaszt. Az RS 3 a kompakt kategória vadorzója, 4,1 másodperc alatt sprintel százra és akár 280 km/órával is száguldhat. A turbómotorok avatott szakértője és számos szupersportkocsi-verő kompakt modell kerékre állítója, a HGP azonban plusz 206 lóerőt és 230 Nm nyomatékot pumpált az öthengeres erőforrásba. A blokk most 606 lóerő és 710 Nm forgatónyomaték előállítására képes, nem csoda tehát, hogy az RS 3-nak kevés ellenfele akad az autópályán.

A gépet ki is vitték egy gyors körre az Autobahn egyik korlátozásmentes szakaszára és alaposan meghajtották. A HGP RS 3 a Vbox műszer szerint 3,1 másodperc alatt lőtt ki százra és 9,5 másodperc alatt gyorsult kétszázra, majd könnyedén fokozta tempóját 300 km/óra fölé. Egy alkalommal a 316 km/órás sebességet is elérte, ami döbbenetes.

Az autón elvégzett összes átalakítás egyébként a TUV áldását élvezi és 16 900 euróba került, beszereléssel együtt. Ez csak 3000 euróval kevesebb, mint amennyit egy új Audi A1 Sportbackért kérnek, de még mindig a töredéke mondjuk egy hasonló képességekkel bíró McLarennek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/