/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Tesla visszavette a Zöld Pokol elsőséget a Porschétól – videó

2023. június 06. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche számos körrekordot mondhat magáénak a Zöld Pokolként is ismert Nürburgring Nordschleife versenypályán, többek között a SUV, a sportautó és a versenyautó rekordot is jegyzi. Egészen mostanáig a villanyautós körrekordot is ő tartotta, de jött a Tesla Model S Plaid és elhódította a koronát.

Tavaly a Porsche Taycan Turbo S személyében új királyt avattak a villanyautók kategóriájában a Nürburgringen, de a Tesla most visszavette a koronát. Egy gyári pályacsomaggal felvértezett Model S Plaid 8 másodperccel megjavította a Taycan Turbo S idejét, ami bárhogy nézzük, elismerésre méltó dolog.

A karbon-kerámia fékrendszerrel és 285/35R20, illetve 305/30R20 méretű Goodyear Supercar 3R abroncsokkal felszerelt, 320 km/órára kitolt végsebességű Tesla Model S Plaid szemkápráztató 7 perc 25,231 másodperces időt ment a 20,8 kilométeres Nordschleifén, ami 8 másodperccel jobb, mint a Taycan Turbo S tavalyi eredménye. Hogy kontextusba helyezzük a Tesla teljesítményét, pontosan olyan időt ment, mint a Ferrari Enzo, és egy csapatban van a Mercedes-AMG GT63 S-sel és az SLS AMG Black Seriesszel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/