Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A versenypályán hívja magától a Corvette a vészhívót – videó

2018. december 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán túl keményen hajszolták, és ezért hitte azt háromszor is egy kör alatt a Corvette ZR1 sportautó egy versenypályán, hogy valakinek baja esett. Mindenesetre a vezetőnek a gyorskörön kellett magyarázkodnia a segélyhívón, hogy semmi baj, épp csak gyorsan akar haladni.

A modern világ egy újabb bosszantó problémáját láthatjuk az alábbi videón. A történet egyszerű. Az új Corvette ZR1-es sportautóból egy hivatásos pilóta, Andy Pilgrim próbálta a lehető legtöbbet kihozni egy Kentucky állambéli versenypályán, nevezetesen az NCM Motorsports Parkban, ám az erőhatások következtében az autó úgy érezte, baleset történhetett, ezért automatikusan tárcsázta az autó OnStar gyári segélyhívóját, a vezetőnek pedig a tempós haladás közben kellett magyarázkodnia, hogy senkinek nem esett baja, éppen csak próbálná jól érezni magát.

Az első alkalom rögtön a gyorskör elején hallható, amikor a 6.2 literes kompresszoros V8 mind a 755 lóereje felszabadul. Jó néhány másodperc eltelik, mire sikerül kimagyaráznia magát, és újra teljes odafigyeléssel csak a kanyarvadászatra koncentrálnia, ám az öröm nem tart sokáig, ugyanis másodszorra is bejelentkezik az OnStar, amit egy harmadik alkalom is követ. A kérdés mindig ugyanaz: „Szükség van-e assistance-ra, megsérült-e valaki”, a válasz is mindig hasonló: „Nem! Egy versenypályán vagyunk”.

Habár a szituáció vicces, ugyanakkor balesetveszélyes is, ráadásul értékes erőforrást vesz el attól, akinek esetleg valóban szüksége lenne a segítségre. Míg a Chevrolet mérnökei furcsállták a helyzetet és hangsúlyozták, hogy ez egyedi eset, többen is hasonló problémára panaszkodtak a kommentelők között, ráadásul több hasonló videó is felkerült már a netre.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!