/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ két legfürgébb autója méri össze tudását – videó

2021. augusztus 18. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

A DragTimes megrendezte azt a gyorsulási versenyt, amire már rengetegen vártak. Negyedmérföldes gyorsulási versenyre hívta a planéta jelenleg sorozatgyártásban levő két leggyorsabb autóját, a Rimac Neverát és a Tesla Model S Plaid-et. Új világrekord is született.

best numbers

A Rimac Nevera pillanatnyilag a világ leggyorsabb szériaautója, négy villanymotorja együttesen 1914 lóerő és 2360 Nm kifejtésére képes. 2 másodperc alatt gyorsul fel százra és 9,3 másodperc alatt 300-ra, a végsebessége pedig 412 km/óra. Ezekhez az értékekhez a legközelebb talán csak a Tesla Model S Plaid tud kerülni, amelynek három villanymotorja 1020 lóerős teljesítményre képes.

A három negyedmérföldes futamot a Rimac rendre megnyerte, ráadásul mindannyiszor 8,6 másodperc körüli idővel. Ez példátlan a szériaautók között, abszolút világrekordnak számít. Persze a Teslának sem kell szégyenkeznie, a 9,3 másodperc körüli értékek ugyancsak űridőnek számítanak és elegendőek arra, hogy szinte bármilyen mai szupersportkocsit lealázzon. Ráadásul amíg a Nevera 2,4 millió dollárba kerül, addig a Plaid 124 ezer dollárért hazavihető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/