/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ legértelmetlenebb gyorsulási versenye – videó

2016. május 08. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon mire megy az új Smart ForTwo egy Volkswagen Transporter kisbusz és egy Ariel Atom ellen? Ha sokra nem is, az tisztán kiderül az alábbi videóból, hogy utóbbi nagyjából azonos tömeg mellett mennyivel gyorsabb az elsőnél.

Nem árt, ha az ember tisztában van a közlekedésben betöltött helyzetével, amihez nem csak saját tudása, de autója paraméterei is igen erősen hozzájárulnak. Például nem érdemes egy piros lámpánál a lekanyarodó sávba beállni egy Smarttal, hogy majd besorolunk a mellettünk várakozó új BMW elé, ha zöldre váltanak a fények.

Ahogy a fent leírtaknak, úgy az alábbi TopGear féle gyorsulási versenynek sincs sok értelme, mégis vicces megnézni, hogy kis tömege és méretei ellenére mennyire nem megy jól a 1.0 literes, turbó nélküli Smart ForTwo modellje 71 lóerő és 91 Nm kíséretében. Még a kettővel mellette induló Volkswagen Transporter 2.0 literes duplaturbós dízelének is nagyobb esélye van, bár 180 lóereje és 400 Nm-e egy átlagos autóban egyáltalán nem számítanának rossz értéknek. De mégis, a harmadik versenyző mellett egyiknek sincs esélye, ugyanis az Ariel Atom egy könnyű, de bivalyerős óriásgokart 355 lóerővel és 330 Nm-rel.

Vajon van-e esélye a Smartnak legalább a Transporter ellen?

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/