/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb Dodge Demonja – videó

2018. október 22. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Ha valaki a negyed mérföldet 10 másodpercen belül futó utcai autót szeretne vásárolni magának, egyetlen lehetősége van, a Dodge Challenger SRT Demon. A kocsi, amelyet kifejezetten gyorsulási versenyre terveztek és indulásnál a kerekeit képes elemelni a talajról. De egy olyan tuningcégnek, amelynek a neve Speedkore, ez nem volt elegendő.

Demon 2
A kapuit hamarosan megnyitó SEMA Show debütál a Speedkore Demonja, ami nemcsak hatalmas teljesítménye miatt érdekes, hanem azért is, mert a komplett karosszériája szénszálból van, s így egyedülálló a világon. Minden egyes karosszériaelemét karbonra cseréltek, amivel jelentősen lecsökkentették az egyébként tetemes tömegét.

twin-turbo-dodge-demon
Ami a 6,2 literes V8-as erőforrást illeti, egy feltöltő helyett kettőt aggattak rá, mégpedig két darab Precision Billet golyóscsapágyas T4 turbót, amelyek alaposan megdobták a teljesítményét. A prémium üzemanyaggal 840 lóerőt leadó Demon az átépítés után 1400 lóerőt produkál a lendkeréknél, ami körülbelül 1200-at jelent a hátsó kerekeknél mérve. Nem meglepő tehát, hogy a Speedkore autója csaknem 1 másodperccel jobb időt futott negyed mérföldön, mint a széria kivitel: 8,77 szekundum alatt teljesítette a 402 métert. Célvonali sebessége ráadásul 261 km/óra volt, ami szintén igencsak lenyűgöző.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Breaking more records! @leahpritchett_tf just ran a 8.77 @ 161 mph in a Dodge Demon. @leahpritchett_tf @diablosportllc @drag_ontuning @gearheadfabrications @speedkore01

DiabloSport LLC (@diablosportllc) által megosztott bejegyzés,

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/