/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb dodzsemje – videó

2017. április 02. 12:30   |   DG
címkék:  

Sokunk első autós élménye a vidámparki dodzsem volt, ami elképesztően menőnek számított és órákat is képesek voltunk a volánja mögött eltölteni. Felnőttként az áramszedős gépek sebessége már nem nyűgözne le. Persze ennél a példánynál nem ez a helyzet, ez több mint 160 km/órás sebességgel hasít.

Colin Furze youtuber, aki korábban lángszórót szerelt a robogójára, megépítette a világ leggyorsabb rokkantkocsiját, majd felturbózott tuktukkal füstölte a gumikat, elhatározta, hogy összerakja a világ leggyorsabb dodzsemjét. Ehhez szokása szerint 600 köbcentis motorkerékpár-blokkot használt, s ezúttal kerekeket is felszerelt.

A 100 lóerős dodzsemet először saját maga tette próbára, majd felkérte a Stiget, hogy pattanjon a volán mögé és hozza ki a maximumot a járgányból. A tesztek során 107 mérföld/órás sebességet sikerült elérni, míg a Guinness rekordkísérlet végeredménye 100 mérföld/óra, azaz 160 km/óra lett. A világ leggyorsabb dodzsemje tehát 160-nal képes hasítani, de mi azért maradnánk a vidámparki verziónál.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/