/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb elektromos autója – videó

2019. szeptember 29. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Hamarosan elkezdik árulni a Genovation cég Chevrolet Corvette alapú elektromos szupersportautóját, a GXE-t, amelyet még utoljára a cég munkatársai elvittek egy csúcssebesség tesztre a Kennedy Space Centerbe. A több mint 800 lóerős GXE 338 km/órás sebességet ért el, így nincsen nála gyorsabb villanyautó a planétán.

Kívülről a GXE pontosan úgy néz ki, mint egy hetedik generációs Corvette, belsőégésű motor helyett azonban két villanymotort, egy invertert és egy 60 kWh-s akkumulátort találunk benne. Az elektromotorok 597 kW-os, azaz 811 LE-s teljesítményt és 949 Nm nyomatékot állítanak elő, a hatótávolság pedig 281 kilométer. Különösen érdekes, hogy hagyományos váltómű is van a fedélzeten, a kocsi hétgangos manuális vagy nyolcfokozatú automataváltóval konfigurálható, akárcsak anno a benzines normál Corvette.

A Genovation GXE elképesztően gyors autó; korábban már mértek nála egy 336 km/órás tempót, most azonban felülmúlta azt egy 338,28 km/órás eredménnyel. A cég képviselői szerint ez azért is különösen lenyűgöző sebesség, mert komoly szembeszéllel is meg kellett küzdeni a kísérlet alatt.

A Genovation GXE kiszállításai még az idén elindulnak, a darabszámot 75-re korlátozták.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/