/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb karácsonyfája – videó

2022. december 24. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A texasi hipersportautó gyártó és izomautó tuner Hennessey Performance idén is megejtette a hagyományosnak mondható ’karácsonyfa futamot’, amikor egy fölöslegesen erős kocsi tetejére felerősítenek egy fenyőfát és olyan gyorsan mennek vele, amennyire csak tudnak. Nos, idén újabb világrekord született, 309 km/órát sikerült elérni a fával a tetőn.

A rekordkísérletre kijelölt autót, a Venom 1000 Mustang GT500-at pedig maga Grincs vezette, aki valójában Spencer Geswein profi autóversenyző. A texasi Continental Tire Proving Grounds aszfaltján Geswein 309 km/óráig fokozta az 1000 lóerős Mustang sebességét, ami a tetőre szíjazott karácsonyfa által gerjesztett plusz légellenállás ismeretében lenyűgöző eredmény.

A kocsi maga nagyon ritka Eruption zöld fényezést kapott, 5,2 literes motorjára pedig egy 2,65 literes kompresszort illesztettek. A nagy átfolyású szívórendszernek és kipufogórendszernek, továbbá az átdolgozott üzemanyagellátó-rendszernek köszönhetően a Shelby GT500 770 helyett kereken 1000 lóerőt mozgósít, nyomatéka pedig brutális 1152 Nm-re nőtt. Természetesen a váltót is megerősítették, hogy bírja a fokozott igénybevételt. A Hennessey bízik munkájában, így az átalakításra 3 éves vagy 57 ezer kilométeres garanciát vállal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/