/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A világ leggyorsabb nyitott tetős autója – videó

2016. április 12. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

John Hennessey megint megcsinálta. Az izom- és sportautók doppingolásával foglalkozó texasi vállalkozás fennállásának 25. évfordulóján úgy gondolta, leteszteli nyitható tetejű Venom GT Spyder modellje tudását. Az eredmény 427,4 km/óra lett, ami új világrekord.

Miután a több sebességi világrekordot is felállított Hennessey Venom GT 2014-ben döbbenetes, 435 km/órás sebességet ért el a NASA Kennedy Space Center futópályáján, a 25. születésnapját ünneplő texasi vállalkozás kíváncsi volt arra, hogy a nyitott tetős Spyder modell mire képes valójában. Kivonultak a haditengerészet Lemoore-i bázisára, és a 4,6 kilométer hosszú futópályán eleresztették az autót.

Az 1451 lóerős és 1744 Nm nyomatékú (!) 7 literes ikerturbós V8-as motorral szerelt Venom GT Spyder nyitott tetővel Racelogic műszer által hitelesített 427,4 km/órás sebességet ért el, mégpedig különösebb erőfeszítés nélkül. Ezzel a Venom GT Spyder a világ leggyorsabb kabriója lett, 17 km/órával megelőzve a Bugatti Veyron Super Sport Vitesse-t.

A rekorddöntés és a cég 25. születésnapja alkalmából a Hennessey egy három darabra limitált “World Record Edition” sorozatot tervez a GT Spyderből. Egy példányért nettó 1,3 millió dollárt kérnek majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/