/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Addig jár a Citroen a kanyarba, míg… – videó

2023. március 14. 11:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Citroen Ami nem épp egy Forma-1-es autó, pedig sofőrje Monaco híres, Grand Hotel visszafordító kanyarjában azt gondolta, ő a Scuhmacher, és addig kínozta szegény városi miniautót, míg felborult vele. Szerencsére a sofőr megúszta kisebb horzsolásokkal.

A Citroen Ami gyakorlatilag egy modern, elektromos mopedautó, melyet kifejezetten a városi rövidtávú közlekedésre tervezett a francia gyártó.

Ennek megfelelően nagyon apró és nagyon lassú (csúcssebessége 45 km/óra) és semmiképp sem kanyarvadász, amit az alábbi videó is bizonyít. Ebben Monte-Carlo híres Grand Hotel hajtűkanyarjában láthatjuk az autót csikorgó kerekekkel kanyarodni összesen három alkalommal – a harmadik ugyanis nem úgy alakult, ahogy a vezető és a felvételt készítők remélték.

Míg az első két kanyarvételnél rövid ideig kétkerekezett a francia mini és mindenki nevetve konstatálta, hogy ilyet is el lehet érni egy modern elektromos autóval – melyeknél az általában padlóba épített nehéz akkupakk miatti alacsony súlypontnak köszönhetően gyakorlatilag lehetetlen ilyen mutatványt előadni – a harmadik próbálkozásra sikerült felborítani az apróságot, mely az oldalán csúszva vitt el egy oszlopot. Még szerencse, hogy a műsort élvező közönség nem a tarolás vonalában tartózkodott, így csak a sofőrnek esett baja – neki sem komoly.

Sajnos nem derült ki, hogy saját tulajdonú vagy kölcsön gépjárműről van szó, ahogy az sem, pontosan milyen sérüléseket szenvedett a vezető a büszkeségén kívül és milyen büntetésre számíthat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/