/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Audi SQ7 a Ford Focus RS ellen – videó

2017. december 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha láttunk már értelmetlen gyorsulási versenyt, akkor a Top Gear által megrendezett, Audi legnagyobb terepjárójának és a Ford méltán híres hot hatch-ének párbaja biztosan ide tartozik, mégis kíváncsian vártuk, vajon melyik gyorsul jobban.

Bár mindkét modell összkerék-meghajtású, az Audi közel 800 kilogrammal nehezebb, viszont közel kétszer akkora nyomatékkal bír.

Számszerűsítve: az SQ7 meghajtásáról egy 4.0 literes V8-as duplaturbós dízel gondoskodik egy elektromos kompresszorral kiegészítve 435 lóerőt (320 kW) és 900 Nm-t termelve. A nyolcfokozatú automataválóval felvértezett SUV 4,9 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebességét az elektronika korlátozza 250 km/órában. Szép értékek egy 2345 kilogrammos behemóttól.

Ehhez képest az 1569 kilós Focus RS-ben egy 2.3 literes négyhengeres benzines EcoBoost turbós egység dolgozik 350 lóerő (261 kW) és 475 Nm mellett. A hatsebességes kézi kapcsolású váltóval társítva ez 4,7 szekundumos százas gyorsulást ígér, ám ahogy sok dologban, itt sem árt a kézügyesség a megfelelő eredményhez – szemben a négykarikás terepjáróval, ahol csak egy téglát kell a gázpedálra helyezni. De mi az igazság?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/