/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Alfa Romeóé a leggyorsabb SUV – videó

2017. szeptember 29. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Alfa Romeo immár két rekordot mondhat magáénak a Nürburgring legendás északi szakaszán. A Giulia Quadrifoglio 7 perc 32 másodperces idejével a leggyorsabb sorozatgyártású szedán a planétán, most pedig a Stelvio Quadrifoglio hódította el a leggyorsabbnak SUV-nak járó címet. Nyolc másodperccel javította meg az eddigi csúcsot, így jelenleg nincs nála gyorsabb sorozatgyártású szabadidőautó.

Az olasz szenvedéllyel átitatott, a kanyargós utak meghódítására tervezett Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 7 perc 51,7 másodperc alatt ment végig a Nürburgring 20,6 kilométer hosszú eredeti, északi szakaszán, új rekordot beállítva ezzel. A volánt Fabio Francia tekerte, akihez a Guilia Quadrifoglio 7:32-es rekord ideje is fűződik.

Az Alfa Stelvio Quadrifogliót ugyanaz a Ferrari-eredetű, 2,9 literes, duplaturbós V6-os erőforrás hajtja, mint a Giulia Quadrifogliót, teljesítménye 510 lóerő, nyomatéka pedig 600 Nm. A bivalyerős motor azonban önmagában még nem garancia a sikerre, de a Stelvio ezt tökéletes, 50/50 százalékos tengelyenkénti súlyelosztással, kategóriaelső karosszériamerevséggel, nyomatékvektoros összkerékhajtással, adaptív felfüggesztéssel, karbon hajtótengellyel és a szegmens legközvetlenebb kormányművével párosította.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/