/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az autó, amellyel bármilyen dugó kikerülhető – videó

2017. március 23. 10:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy csapat egy Jeep Grand Cherokee felhasználásával elkészítette a járművet, amely képes az álló kocsisor felett elhaladni. A terepjáró egyetlen gombnyomásra elemelkedik a földtől több méterre, így tudja kikerülni a képződött akadályokat.

Zseniális reklámvideóval igyekszik az amerikai Verizon elektronikai konszern legújabb autós kütyüjét (diagnosztikai csatlakozón keresztül a tulajdonos telefonjára adatokat szolgáltató szerkezetet) népszerűsíteni.

A cég megalkotta a Hum Ridert, amely képes elkerülni szinte bármilyen forgalmi fennakadást azzal, hogy a sofőr megnyom egyetlen gombot. Az autó ekkor 2,7 méterre elemelkedik a földtől, miközben nyomtávja is szélesedik, így a többi közlekedő felett folytatható tovább az út. A vezetőt a négy kamera által a főképernyőre továbbított kép segíti a tájékozódásban.

A videón szereplő Jeep Grand Cherokee-t a valóságban is megépítették, amihez közel 100 méternyi hidraulikacső, az ezeket működtető áramellátás, illetve a hajtás komoly módosítása is szükséges volt. Így nem véletlen, hogy a kocsi öntömege meghaladja a négy tonnát. A projekt persze csak egy egyszeri alkalom marad, de népszerűsége miatt talán visszahozza a bele invesztált pénzt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/