/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az elektromos Mini Cooper SE egy Boeing 777F-et is képes elhúzni – videó

2019. június 01. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi sem jobb bizonyíték arra, hogy valamiben nagy erő lakozik, mint elhúzatni vele egy üresen is 150 tonnás teherszállító repülőgépet. A teljesen elektromos Mini Cooper SE még be sem mutatkozott, de már láthatjuk, milyen potenciál rejlik benne.

Korábban még csak hatalmas dízelmotorral szerelt autók (pl. Volkswagen Tuareg V10 TDI) kiváltsága volt hatalmas utasszállító repülőket vontatni, mára azonban odáig jutottunk, hogy egy alig több mint egytonnás, 184 lóerős villanymotorral szerelt kisautó is képes a mutatványra.

Legalábbis a Mini szerint, melynek még be sem mutatott – bár korábban kémfotósok által leleplezett – Cooper SE modellje egy 150 tonnás Boeing 777F teherszállító repülőt volt képes arrébb húzni.

Bár a 45 másodperces reklámfilmből nem derül ki, hogyan tett szert ilyen tapadásra a modell, ahogyan a megtett út hosszát sem ismerjük, az „izmos” kisautó minden erejét összeszedve elmozdította a hatalmas testet, végül pedig, mint aki jól végezte dolgát, „felszállt” rá.

A Mini első elektromos járművét idén novemberben kezdi gyártani a BMW angliai, Oxfordban található üzeme, a cég állítása szerint a Cooper SE azonnali erőleadásra lesz képes hatalmas nyomatékkal párosítva közvetlenül az elindulást követően. Számszerűsítve pedig a 44,2 kilowattórás akkucsomag egy 184 lóerőt és 270 Nm csúcsnyomatékot termelő elektromotort fog ellátni a megfelelő energiával, így az elméletben maximum megtehető hatótáv akár 274 km is lesz – persze nem Boeinget vontatva…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/