/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Benézte a sávterelést a Tesla robotpilótája – videó

2017. március 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Úgy tűnik csak szélsőséges tapasztalatok látnak napvilágot a Tesla önvezető rendszerével kapcsolatban. Míg egyeseket balesetektől óv meg az elektromos autók királya, másoknak épp azt okoz. Legutóbb egy betonterelőnek csapta a rendszer az egyik Model S-t.

Az önvezető autók lassú terjedését biztosan nem fogja meggyorsítani az alábbi fedélzeti kamerával rögzített videó, melyen egy Tesla Model S csapódik egy betonterelőnek, miután az autó robotpilótája nem vette figyelembe azt, s csak a sávot akarta követni.

Az incidenst követően kinyílt két légzsák, valamint temérdek hibaüzenet jelent meg a főképernyőn. A vezető (pontosabban a vezető helyén ülő utas) elmondása alapján semmilyen veszélyre figyelmeztető jelet nem adott az autó, egyszerűen nekivezette magát az elválasztónak, mivel a sárga szaggatott felfestés és a záróvonal is arra irányította.

Legalább az egyedül utazó tulajdonosnak az ijedtségen kívül nem esett baja, az pedig már egy másik dolog, hogy Elon Musk (a Tesla alapító vezérigazgatója) mit szól majd, ha meglátja a felvételt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Dobzse
2017-03-04 - 13:05

Azért én azzal is elbeszélgetnék, aki ilyen dudort épít, és engedélyez építeni a pályán.
Nem láttam semmilyen előjelzést, hogy útszűkület lesz.
Veszélyeztetésért felelősségre vonnám!
Sok balfék, aki tud valami célprogrammal tervezni, már tervez is.
Új körforgalom, másnap verik szét, mert nem fér el a kamion a bütykök miatt. Szeged 47-es teli körforgalommal, és gyalogos átkelővel, naponta 10000 autó lassít – gyorsít. Átmegy naponta 10-15 gyalogos.
Miért nem egy nyomógombos lámpát tettek? Környezetvédelem nuku.
Szeged nagy állomás, kockakő dizájn, 30 parkolóval a központi vasútállomáshoz, bőröndöt cipelni kell, mert nincs sima járda, csak bal**sz dizájn. Körforgalomba hegy, lassító kavicságy helyett, ha valaki benézi törje ki a nyakát. (Legyek busz 7-es út több halott igaz már régen.) Azért kíváncsi lennék a tervezője nyugodtan alszik-e.
Minden balfék miért kap tervezői jogosultságot?

Emmersson
2017-03-04 - 20:13

“…semmilyen veszélyre figyelmeztető jelet nem adott az autó, egyszerűen nekivezette magát az elválasztónak, mivel a sárga szaggatott felfestés és a záróvonal is arra irányította.”

Bizony, ez emberi hiba is! Az autó követte a programjában előírtakat, vagyis haladta a”vonalak közt”.
Az akadályt persze észlelnie kéne!


*/