Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW E92 M3 az Audi RS4 Avant ellen – videó

2019. január 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak gyorsulásban, de a pályán is összeméri a Carwow csapata a 2010-es évek elejének két legészszerűbb sportautóját. Vajon a 450 lóerős, hátul kaparó M3 GTS vagy a 420 lóerős és összkerekes RS4 kombi bizonyul jobbnak?

Még a turbókorszak újjáéledése előttről származik a két német sportkocsi, melyek bár riválisnak tekinthetők, valójában elég távol állnak egymástól.

Habár mindkettőt V8-as szívómotor hajtja, az egyiket a versenypályák kihívásaira, a másikat a mindennapok küzdelmeire készítették fel a mérnökök.

Így tehát a BMW M3 GTS (E92) 4.4 literesre gyárilag felfúrt motorja 450 lóerőt képes az aszfaltra küldeni egy hétfokozatú duplakuplungos automatán és a hátsó kerekein keresztül körülbelül 1500 kilogramm öntömeg mellett. Ezzel szemben az Audi RS4 (B7) 4.2 literes V8-asa 420 lóerővel, hatfokozatú kézi váltóval és quattro összkerékhajtással ostromolja az úttestet, míg tömege 1650 kiló.

Az adatokból látszik, hogy ahol az egyik erős, ott a másik sebezhető, ezért is érdekes a Carwow rögtönzött hármas tesztje, mely során a srácok kíváncsiak voltak a két modell álló helyzeti és repülő rajtos gyorsulására, valamint arra, hogy miként viselkednek a versenypályán.

Azt nem áruljuk el, melyik számot ki nyeri, de az eredmény nem annyira meglepő, mint azt elsőre gondoljuk.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!