/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW E92 M3 az Audi RS4 Avant ellen – videó

2019. január 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak gyorsulásban, de a pályán is összeméri a Carwow csapata a 2010-es évek elejének két legészszerűbb sportautóját. Vajon a 450 lóerős, hátul kaparó M3 GTS vagy a 420 lóerős és összkerekes RS4 kombi bizonyul jobbnak?

Még a turbókorszak újjáéledése előttről származik a két német sportkocsi, melyek bár riválisnak tekinthetők, valójában elég távol állnak egymástól.

Habár mindkettőt V8-as szívómotor hajtja, az egyiket a versenypályák kihívásaira, a másikat a mindennapok küzdelmeire készítették fel a mérnökök.

Így tehát a BMW M3 GTS (E92) 4.4 literesre gyárilag felfúrt motorja 450 lóerőt képes az aszfaltra küldeni egy hétfokozatú duplakuplungos automatán és a hátsó kerekein keresztül körülbelül 1500 kilogramm öntömeg mellett. Ezzel szemben az Audi RS4 (B7) 4.2 literes V8-asa 420 lóerővel, hatfokozatú kézi váltóval és quattro összkerékhajtással ostromolja az úttestet, míg tömege 1650 kiló.

Az adatokból látszik, hogy ahol az egyik erős, ott a másik sebezhető, ezért is érdekes a Carwow rögtönzött hármas tesztje, mely során a srácok kíváncsiak voltak a két modell álló helyzeti és repülő rajtos gyorsulására, valamint arra, hogy miként viselkednek a versenypályán.

Azt nem áruljuk el, melyik számot ki nyeri, de az eredmény nem annyira meglepő, mint azt elsőre gondoljuk.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/