/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW M5, Porsche Panamera Hybrid vagy Mercedes-AMG E63? – videó

2018. szeptember 23. 13:51   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Top Gear összehozta a top családi sportautók versenyét egy új BMW M5, egy Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid és egy Mercedes-AMG E63 S segítségével. Bár több apró különbség van köztük, papíron elvileg ugyanúgy gyorsulnak, ám végül valaki mégis győz.

Egyre bővül az összkerekes, családi sportautók piaca, s nem csak az oly népszerű SUV-k irányába, hanem mostanra olyan modellek is 4×4-es hajtást kaptak, melyekről korábbna sosem gondoltuk volna, hogy eljutnak idáig. Itt van például az új BMW M5, melynek 600 lóerőt (441 kW) és 750 Nm-es csúcsnyomatékot pumpáló 4.4 literes V8-as bitrubó motorja maga a mérnöki csoda. Az pedig csak hab a tortán, hogy a vezetővel együtt 1,9 tonnás bódé képes 3,4 másodperc alatt százra katapultálni.

Ehhez képest nem sokkal (kb 100 kilogrammal) nehezebb és nem sokkal erősebb az ugyancsak összkerekes Mercedes-AMG E63 S, hiába dolgozik közel 10%-kal kisebb erőforrás benne. A számok a következők: 4.0 literes bitrubó V8 612 lóerővel (450 kW) és 850 Nm-es maximális forgatónyomatékkal, ami két tonnát kell, hogy meglódítson. Ez ugyancsak 3,4 másodperces katapultálást képes eredményezni.

A Porsche hozzájuk képest nem csak nagyobb, de nehezebb és erősebb is, amelyből bőven kiveszi részét az elektromos hajtás. A 2325 kilogramm öntömegű Sport Turismo (kvázi kombi) kasztnit 680 lóerő (500 kW) és 850 Nm hozza mozgásba a 4.0 literes V8-as duplaturbós aggregát és a villanymotor kettősével, riválisaihoz hasonlóan 3,4 másodperces sprintidőt ígérve.

De vajon ki nyeri a Top Gear által összehozott gyorsulási versenyt? Minden az erő vagy igenis számít a tömeg?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/