/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW X4 M a Jeep Grand Cherokee Trackhawk ellen – videó

2020. március 29. 14:55   |   Autoblog
címkék:  

Évek óta a Jeep Grand Cherokee Trackhawk számít a legjobban gyorsuló szabadidőautónak a planétán, olyan sebességeket elérve, amitől elszáll az ember agya. Vajon egy 200 lóerővel gyengébb BMW X4 M Competition tudja vele tartani a lépést?

A dél-afrikai Cars magazin kíváncsi volt arra, hogy a Fiat-Chrysler csoport legerősebb SUV-ja, a Jeep Grand Cherokee Trackhawk képes-e maga mögé utasítani a legfürgébb német kompakt szabadidőautót, a BMW X4 M Competitiont. A bajor bombázó korábban ugyanis legyőzte az 510 lóerős Alfa Romeo Stelvio Quadrifogliót.

Papíron a Trackhawk sokkal jobb adottságokkal rendelkezik, mint az X4 M Competition. 6,2 literes, kompresszoros Hemi V8-asa 717 lóerőt és 875 Nm nyomatékot vonultat fel, így 0-ról 96 km/órára 3,5 másodperc alatt gyorsul fel és eléri a 290 km/órás sebességet is. Az X4 M Competition 3 literes ikerturbós aggregátja 510 lóerőt és 600 Nm nyomatékot mozgósít, nulla-százas gyorsulása így 4,1 másodperc, a végsebessége pedig 280 km/óra is lehet. Igen ám, csakhogy a Jeep 2,5 tonnát nyom, míg a BMW tömege alig haladja meg a 2 tonnát.

Az első gyorsulási versenynél a Jeep jobb rajtot vesz és fél autóhossznyi előnyét meg is tartja a futam végéig. 11,89 másodperc a negyed mérföldes ideje, a százas tempót pedig 3,94 másodperc alatt éri el. A BMW 12,14 másodperces időt megy, s a műszerek szerint 4,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. A dolgok nem az elvártak szerint alakultak, így megismétlik a futamot. Sofőrcsere után a Jeep ismét jobban rugaszkodik el a startvonalról (0-100 km/óra 3,83 mp), de a BMW később megelőzi és előbb szeli át a rajtvonalat. Igencsak elismerésre méltó módon ezúttal 3,85 másodperc elég neki a százas tempó eléréséhez és 200 lóerős hátránya ellenére megveri a Jeepet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/