/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutális, mit művel az 1000 lóerős Dodge Demon – videó

2018. április 30. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Napjaink legerősebb izomautójának, a Dodge Challenger SRT Demonnak gyorsulásban nincsen párja a planétán, brutális erejének köszönhetően indulásnál az első kerekeit meg is emeli. Amerika első számú izomautó nemesítőjének azonban mindez csak a kiindulási alapot jelentette.

A Dodge Challenger SRT Demont arra tervezték, hogy egyenes irányban verhetetlen legyen, minden sorozatgyártású személyautót lenyomjon. Beletettek tehát egy 6,2 literes kompresszoros V8-as erőművet, amely magas oktánszámú üzemanyaggal 840 lóerőt képes leadni. A hatalmas ménes 315 mm széles fél-slick gumikra szabadul rá, mégpedig oly módon, hogy az első kerekek kis időre el is emelkednek a talajtól. A Hennessey Performance-nak mindez igencsak imponált és elgondolkodott rajta, hogy vajon a kocsi produkcióján mennyit lendítene több mint 1000 lóerő.

Az SRT Demon szériaállapotában 2,3 másodperces 0-96 km/órás sprintet produkál és 9,65 másodperc alatt futja a negyed mérföldet (402 méter), ami példátlan a sorozatgyártású kocsik mezőnyében. A Hennessey azonban mindezekre még rátett egy lapáttal a HPE1000-es csomagjával. A fékpad 880 keréknél mért lóerőt és 1092 Nm nyomatékot mutatott, ami 1035 főtengelyen mért lóerőnek és 1285 Nm nyomatéknak felel meg. A tesztek során a gyorsulás 1,93 másodpercre, a negyed mérföldes idő pedig 9,38 másodpercre csökkent, 236 km/órás célvonali sebességgel, ami elképesztő.

A HPE1000 csomaggal izmosított Dodge Demont nézni és hallgatni is nagy élmény.

Dodge Demon a fékpadon:

Dodge Demon a negyed mérföldön:


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/