/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutálisan gyorsul az MTM Audi A1-ese – videó

2018. június 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár hivatalosan nem RS változat, az eddigi legerősebb A1-es Audit, a Quattrót vette kezelésbe az MTM csapata, hogy 256 lóerő helyett 380 teljesítsen szolgálatot a fedélzeten, így pedig 4,5 másodperc alatt képes százra katapultálni, ahogy azt rögzítette is az AutoTopNL.

Az eddigi legvadabb Audi A1, amely kigurult az ingolstadti gyártó kapuján a Quattro összkerékhajtású változat 256 lóerővel (188 kW) és 350 Nm csúcsnyomatékkal. A szupermini 2.0 literes TFSI turbófeltöltésű motorja 5,7 másodperc alatt repíti százra a kasztnit.

Ezen csiszolt nem keveset az MTM tuningműhelye, így lett 380 lóerő mellett 505 Nm-es csúcsnyomatékú az autó, mellyel álló helyzetből 4,5 másodperc alatt képes százra katapultálni, továbbá megfutja a 280 km/órás tempót is. Bár utóbbit nem próbálta a tuner, 246-ig azért megkergették az izomgolyót, és elmondhatjuk, elég félelmetes, ahogy vágtat – 200 km/órára kevesebb, mint 15 másodperc alatt gyorsul a kézi kapcsolású sebességváltó ellenére.

Aki szeretne egy ilyen felpaprikázott szuperminit, két feltételt kell teljesítenie: az egyik, hogy egyike legyen a 333 darab A1 Quattro tulajnak, illetve hajlandó legyen kifizetni 19 094 eurót (jelenlegi árfolyam alapján 6,3 millió forintot) az erőkúráért. Ezért cserébe új turbófeltöltő, intercooler és kipufogórendszer is jár hozzá, a hanghatás pedig hátborzongatóan gyönyörű.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/