/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csúnyán megalázza a Dodge Hellcatet az öreg Shelby GT500 – videó

2018. november 09. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

707 lóerő ide, jobb rajtolás oda, a Dodge Challenger Hellcat csak nyelte a port a tízéves Ford Mustang legdurvább, Shelby GT500 változatától, amely majdnem fél másodpercet adott az új izomautónak 400 méteren.

A Dodge Challenger SRT Hellcat (és a még erősebb Demon) tulajdonképp egy igazi céllal készült(ek). Az elérhető legjobb negyedmérföldes időeredményért.

Ezek tükrében pláne fájó lehetett a fekete izomkupé vezetőjének, amikor a körülbelül tízéves Shelby GT500 képes volt megenni a negyedmérföldes kifutón, méghozzá elég könnyedén.

Papíron pedig elég nagy a különbség a két járgány között, természetesen a Hellcat javára, amelyben egy 6.2 literes kompresszoros V8-as dolgozik 707 lóerő (527 kW) mellett 881 Nm csúcsnyomatékkal. Ehhez képest a Shelby-ben egy „mindössze” 5.4 literes kompresszoros V8-as termel 500 lóerő (373 kW) mellett 651 Newtonmétert. Tömegüket tekintve nincs hatalmas különbség köztük, egyes tényezőkben pedig teljesen egyformák (hátsókerékhajtás és kézi kapcsolású, hatfokozatú váltó).

Talán épp a vezető fokozatváltási tehetsége segítette győzelemhez a piros-fehér kupét? Esetleg módosított teljesítményről lenne szó? Nem tudjuk, de a látvány alapján nem úgy tűnik, mintha nagyon ki lenne pattintva a GT500-as. Akármi is történt, a Shelby 10,87 másodperces eredménye 203 km/órás célba érési sebesség mellett elég szép teljesítmény, a Hellcat viszont 11,3 másodpercnél tud jobbat is. Azonban ebből is látszik, hogy a nyers erő nem minden…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/