/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Durván ott hagyja a Renault Clio RS-t a Toyota Yaris GRMN – videó

2018. szeptember 29. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem kérdés, hogy napjaink egyik legdurvább mini hot hatch-e a Toyota Yaris GRMN, melyben egy 1.8 literes kompresszoros benzinmotor dolgozik 212 lóerővel. De vajon mire megy manuális váltóval a nála erősebb és automata francia sportdoboz ellen?

Mindössze 400 darabos limitált szériájával nem lesz az utcák legnépszerűbb sportautója a Toyota Yaris GRMN, azonban aki megengedhet egyet magának, az bele kóstolhat a Toyota és a Lotus közös fejlesztésének gyümölcsébe, egy 1.8 literes, kompresszorral szerelt 212 lóerőt és 250 Nm-t produkáló kis szörnyeteg vezetési élményébe. A százas sprint 6,4 másodperc, a végsebesség pedig 230 km/órában került elektronikus korlátozásra. A teljesítmény ráadásul nem minden, ugyanis a kategóriaelső, csupán 1135 kilogrammos tömeg és a feszesre hangolt futómű garantálják az élvezetes pályaautózást is. A minőségi ritkaságnak persze megkérik az árát: hazánkba három példány kerül, egyenként tízmillió forintos árcédulával.

Ehhez képest a Renault Clio RS 18 7,7 milliós ára szinte semmi, ráadásul 1.6 literes turbómotorjából többet, szám szerint 220 lóerőt és 280 Nm-t facsartak ki a mérnökök, illetve automataváltója garantálja a konstans gyorsulási értékeket. Az persze már gyanús, hogy a franciák „csak” 6,6 szekundumos sprintet ígérnek, illetve itt nem korlátozza az elektronika a végsebességet, amely 235 km/órás tempót jelent. A Clio ugyanis körülbelül 70 kilóval nehezebb ellenfelénél, ami a gyorsulásnál elég szignifikáns különbség.

De nézzük inkább, mennyire meglepő eredmény születik:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/