/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy kínai homemade kétéltű – videó

2017. április 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Többször láttunk már csodát kispénzű, de nagy reményekkel fúró-faragó emberek elkészült munkáiban, s ez most sincs másként. Egy kínai feltaláló alakította kétéltűvé autóját, amelynek vízre bocsátását meg is örökítették egy rövidfilmen.

Nagy elhatározás és mérnöki munka kell ahhoz, hogy amit egykor az aszfalton járásra teremtettek, megállja helyét a hullámok között is, de az emberi leleményesség határtalan.

Egy kínai feltaláló alakította át autóját úgy, hogy az képes legyen hajóként is funkcionálni. Xiong Jian szabadidejében, szerelői tudását, feltalálói lelkesedését és régi alkatrészeket gyúrt össze, hogy megszülessen az, amit a videón láthatunk.

A tökéletes eredményért a jármű motorját az orrából hátra kellett költöztetnie, így elkerülve a víz befolyását. Az egytonnás szerkezet ennek következtében stabilabb is lett, most egyenletesen 20 centimétert süllyed a vízbe – terheléstől függően. Egyszerre maximum négy embert képes befogadni.

A férfi a kétéltűvel minden nap átkel a Zenzi folyón. A tolatásra is képes járgyány csúcssebessége vízen 32 km/óra, tervezője azonban szeretné elérni a 40-et is – miközben igyekszik csendesebbé tenni. Azt nem tudni, hogy a férfi rendelkezik-e bármilyen jogosítvánnyal, illetve hogyan szeretné legalizálni elkészült hobbiját.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/