/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Egy lóerő is elég az elakadt autó mentéséhez – videó

2019. április 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak szép teremtmények a lovak, de temérdek célra befogható, alapvetően hűséges állatok. Bár az alábbi paripát nem autómentésre képezték ki, idomárja segítségével könnyedén kihúzott egy árokban elakadt új Ford Focus hatchbacket.

Habár a lóerő megnevezés eredete mutat némi hasonlóságót a valódi négylábúval, a mai sportautók bődületes teljesítménye nem azt jelenti, mintha például ezer ló húzná a karosszériát – hisz ezer ló sem képes gyorsabban vágtatni, mint egy. Arra azonban tökéletesen rávilágít, hogy egyetlen, jól irányított és megfelelően „tapadó” lóerő is elég ahhoz, hogy tonnákat mozgasson meg.

Egy ötajtós új Ford Focus vezetője akadt el Franciaországban, Lamballe település közelében egy árokban, s mivel más nem volt kéznél, egy díszes paripát vittek neki segítségül. A négyláb-meghajtású állat könnyedén kirángatta a nagyjából 1200 kilós tehetetlen testet, ami bizonyítja, hogy hiába erős vagy nehéz valami, ha nincs kellő tapadása, ellenben elég négy tenyérnyi kapaszkodás ahhoz, hogy két- háromszor nagyobb tömeget is megindítsunk.

Gratula a pacinak és gazdájának a nem mindennapos mutatványhoz!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tóth Ervin
2019-04-27 - 08:57

És el kell képzelni, hogy ez a paci ha 100 lóerős lenne a négy lábával mire lenne képes.


*/