Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy luxusautó is lehet sportkocsi – videó

2018. december 01. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Bentley Continental GT nem csak igéző kinézetet kapott, de ülésbe préselően gyors is lett. Képes akár 329 km/órával is száguldani közúton, amit az AutoTopNL csapata meg is örökített. A luxuskupé ráadásul a 400 métert 11,71 másodperc alatt abszolválja.

Az AutoTopNL mindig érdekes autókat kap, hogy meghajszolja őket a Föld egyetlen limit nélküli közútján, a német autópályán. Ezúttal a vadonatúj Bentley Continental GT-t vallatták meg egy kicsit, hogy kiderüljön, mire képes a Volkswagen 6.0 literes W12-es duplaturbós erőforrása rendeltetésszerű használat közben.

A luxuskupéban 635 lóerőt (467 kW) és 900 Nm-t teljesítő aggregátnak köszönhetően a százas sprintet papíron 3,7 másodperc alatt képes lefutni, míg végsebessége eléri a 333 km/órát. Az AutoTopNL ezeknél az értékeknél pár fokkal rosszabbat kapott ugyan, de mérési pontatlanságnak és a nem ideális körülményeknek is betudhatunk ekkora különbséget, az autó ugyanis 3,9 szekundum alatt katapultált százra, és „csak” 329-ig hajszolták óra szerint. Azért ezek sem rossz értékek egy üresen is 2,2 tonnás luxusjárműtől.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!