/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy luxusautó is lehet sportkocsi – videó

2018. december 01. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Bentley Continental GT nem csak igéző kinézetet kapott, de ülésbe préselően gyors is lett. Képes akár 329 km/órával is száguldani közúton, amit az AutoTopNL csapata meg is örökített. A luxuskupé ráadásul a 400 métert 11,71 másodperc alatt abszolválja.

Az AutoTopNL mindig érdekes autókat kap, hogy meghajszolja őket a Föld egyetlen limit nélküli közútján, a német autópályán. Ezúttal a vadonatúj Bentley Continental GT-t vallatták meg egy kicsit, hogy kiderüljön, mire képes a Volkswagen 6.0 literes W12-es duplaturbós erőforrása rendeltetésszerű használat közben.

A luxuskupéban 635 lóerőt (467 kW) és 900 Nm-t teljesítő aggregátnak köszönhetően a százas sprintet papíron 3,7 másodperc alatt képes lefutni, míg végsebessége eléri a 333 km/órát. Az AutoTopNL ezeknél az értékeknél pár fokkal rosszabbat kapott ugyan, de mérési pontatlanságnak és a nem ideális körülményeknek is betudhatunk ekkora különbséget, az autó ugyanis 3,9 szekundum alatt katapultált százra, és „csak” 329-ig hajszolták óra szerint. Azért ezek sem rossz értékek egy üresen is 2,2 tonnás luxusjárműtől.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/