/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egymás ellen gyorsulnak napjaink csúcslimuzinjai – videó

2018. július 21. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vajon mire megy egymással a BMW M5, a Mercedes-AMG E63S és a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid egy 800 méteres kifutópályán mindenféle rajtelektronika segítségével? Az Autocar kiderítette.

Mielőtt megnéznénk a következő trió csatáját, érdemes megjegyezni, hogy mindössze egyetlen futamot láthatunk, így nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a végeredményből, de az látszik, mekkora potenciál van növekvő tempónál az egyes hajtásláncokban.

Mint az ismert, a Panamera meghajtásáról egy 4.0 literes duplaturbós aggregát gondoskodik egy elektromotor segítségével, így a rendszer összteljesítménye 680 lóerő (507 kW), valamint 849 Nm, amely egy nyolcfokozatú automataváltón keresztül jut el mind a négy kerék felé.

Az E63 S szintén egy 4.0 literes biturbó V8-as segítségével lódul meg, amelyből 603 paripát (450 kW) csikartak ki a mérnökök 850 Nm csúcsnyomaték kíséretében, azaz a számok egész közel állnak előző riválisa értékeihez. A szintén összkerékhajtású rendszert egy kilencfokozatú automata kulissza tartja mozgásban.

Velük szemben a BMW M5-ösben egy 4.4 literes V8-as munkálkodik kereken 600 paripa (448 kW) és 750 Nm mellett, egy nyolcsebességes automata segítségével, tehát a bajor sportlimuzin a trió leggyengébb tagja.

Vajon bejön a papírforma, és tarol a Porsche, vagy meglepetésre valaki mást ünnepelhetünk? Annyit elárulunk, hogy a legrosszabb sprinter is 3,5 másodpercen belül hagyta el a 100 km/órás értéket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/