/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elbánik a kis Lotus a nagy németekkel – videó

Érdekes gyorsulási versenyt hozott össze a Top Gear csapata egy Lotus Exige Cup 430, egy Porsche 718 Cayman GTS és egy Audi RS5 részvételével. Nem túl nagy meglepetésre a legkönnyebb és majdnem legerősebb Lotus veri a nagyokat, bár a végeredmény szoros lett.

Nem egy átlagos gyorsulási verseny az, ahol egy versenypályákra kihegyezett kisautó méri össze tudását két sportkocsival, melyek bár közel egyforma teljesítményűek, jóval nehezebbek előbbinél.

Hogy a konkrét számokat is megismerjük, a Lotus Exige Cup 430 a nevéből adódó 430 lóerő mellé 440 Nm-es csúcsnyomatékot szállít, ami 1093 kilogrammra jut. Két ismert „gyengepontja” van mindössze (legalábbis riválisaihoz képest), az egyik a hatsebességes kézi kapcsolású váltó, a másik a hátsó-kerékhajtás, így sok múlik a vezetőn. Ha minden összejön, akár 3,2 másodperc alatt százat mutat az óra.

Ezzel szemben a Porsche 718 Cayman GTS 2.5 literes turbós boxerének 365 lóereje mellé 430 Nm társul, amit 1480 kilogrammos tömeg kísér, a hátsó tengelyt azonban automataváltó tartja mozgásban, így 4,3 másodperces százas sprintidő majdnem garantált.

Az RS5-ben egy 450 lóerővel és 600 Newtonméterrel operáló duplaturbós V6-os duruzsol, amely az 1665 kilós testet játszi könnyedséggel katapultálja álló helyzetből százra 3,9 szekundum alatt, s mivel automataváltó és Quattro összkerékhajtás segíti a sofőrt, ez gyakorlatilag bármilyen körülmények között biztosított.

A Top Gear azonban kíváncsi volt, mire megy egymással a három különböző lelkületű sportautó, így Rory Reid segítségével egymásnak eresztették őket. Az eredmény nem annyira meglepő, bár kellőképp szoros – azt pedig csak halkan jegyeznénk meg, hogy a Lotus árából gyakorlatilag megvehetjük a két másik járgányt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/