/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elbír-e az Audi R8-cal az új Nissan GT-R? – videó

2017. május 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megjelenésekor a legjobban gyorsuló szériaautónak tartották, ám mára a konkurensek felnőttek hozzá, sőt… Vajon mire megy az 570 lóerősre növelt Nissan GT-R az Audi újratervezett, 610 lóerős R8 V10 Plus-sza ellen?

Sokat kellett várni az Audi második generációs szupersportautójára, de az eddig látottak alapján megérte. Sőt, az új négykarikás olyan szintre fejlődött, hogy Ferrarikkal, Porschékkel és a Nissan GTR-rel is könnyedén egylapon emlegethetjük.

A német kupé ráadásul kétféle kiszerelésben is kapható, melyek közül a nagyobb (R8 V10 Plus) egy igazi nyers vadállat: 5.2 literes V10-es szívómotorja 610 lóerő mellett 560 Nm leadására képes, így papíron 3,2 másodperc alatt gyorsul százra, míg végsebessége 330 km/óra – bár az eddigi visszajelzések alapján a sprintidő 3 másodperc alá is szorítható esetenként.

Ezzel szemben a Nissan 9 évvel ezelőtt bemutatott, de minden esztendőben finomított kupéját még mindig az egyik legjobban gyorsuló szériaautónak tartják, habár 570 lóerőt és 637 Nm-t kipréselő 3.8 literes duplaturbós V6-osával ígért 2,8 másodperces gyorsulást talán senkinek sem sikerült még elérnie vele.

Ilyen előélettel pláne izgalmasnak ígérkezik a Car Magazine tesztje, ahol a két szépséget eresztik egymásnak. Mindkettő összkerékhajtással és duplakuplungos automataváltóval rendelkezik, ám a japán acél körülbelül 200 kilogrammal nehezebb német társánál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/