/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos Audi a Lamborghini és Porsche ellen – videó

Elbír-e egy Audi RS3 szedánból a Formula E hajtáslánca segítségével lett elektromos sportautó egy Lamborghini Huracán Performantéval és egy Porsche 911 GT2 RS-szel? Meglepő, mire képes a villanyhajtás…

Ismét egy gyorsulási verseny a hagyományos hajtású és az elektromos járgányok között, azonban a kihívó fél egy 1180 lóerővel (880 kW) rendelkező Audi RS3-ból lett villanyautó, melyben a Schaeffler támogatását élvező Audi Sport ABT Formula E csapatának egysége dolgozik megdöbbentő vehemenciával. Csak elég belegondolni abba, hogy a Schaeffler 4ePerformance keresztelt járgány álló helyzetből 200-ra kevesebb, mint hét másodperc alatt katapultál.

Hogy ez mit is takar a valóságban, arra jó példa ellenfélnek egy Lamborghini Huracán Performante és egy Porsche 911 GT2 RS. Előbbiben egy 5.2 literes V10-es szívómotor dolgozik 640 lóerővel (470 kW) és 600 Nm-es forgatónyomatékkal, míg utóbbiban egy 3.8 literes duplaturbós boxer munkálkodik 700 paripa (521 kW) és 749 Nm kíséretében.

Papíron hatalmas a különbség a két benzinfaló és villanyriválisuk között, azonban a valóság ennél szerényebb, de így is durva, micsoda potenciál rejtőzik még az elektromos meghajtásban – és nem is a rajtnál hagyja igazán ott az olasz és német benzineseket a négykarikás. Akit csak a csaták érdekelnek, tekerjen hat percig az alábbi videóban:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/