/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos G-osztályt készítettek Arnold Schwarzeneggernek – videó

2017. január 25. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Arnold Schwarzenegger és a Mercedes-Benz G-osztály is kemény, ráadásul mindketten Ausztriából származnak. Schwarzenegger, aki rajong az ikonikus terepjáróért, ugyanakkor a zöld járműveket is kedveli, kitalálta, hogy egy osztrák céggel villanyhajtást építtet bele. A Kreisler Electric elkészítette a prototípust, az Osztrák Tölgy pedig hazaviszi Kaliforniába.

A Kreisel G-osztály prototípusába két darab villanymotort építettek, amelyek együttes teljesítménye 360 kW, azaz 490 LE. A motortérben, az első ülések alatt és hátul, az üzemanyagtank helyén elhelyezett akkumulátorok kapacitása 80 kWh és összesen 510 kilogrammot nyomnak, a jármű mégis 5,6 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órára és eléri a 183 km/órás sebességet. Egy feltöltéssel az elektromos G-osztály 300 kilométert képes megtenni.

A Kreisel elektromos Mercedes G-osztálya egyelőre prototípus, tehát nem lehet megvásárolni. Schwarzeneggernek készült, aki az elkövetkező hónapokban otthon, Kaliforniában fogja tesztelni és segít a jármű végleges kialakításában. Ki tudja, talán a sorozatgyártásig is eljut majd az autó.

Schwarzenegger átveszi az autót:

Egy kis terepezés:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/