/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elképesztő új világrekordot állított fel a Koenigsegg Regera – videó

2023. június 19. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Regera svédül azt jelenti, hogy uralkodni, a már nem gyártott Koenigsegg Regera pedig úgy néz ki, tovább uralkodik a többi hipersportautó felett. A svéd ’megaautó’ egy új rekorddal bizonyította, hogy még mindig ő a király, megdöntötte a 0-400-0 km/órás gyorsulás rekordját, megszerezve a koronát a Rimac Neverától.

A Regerát körülbelül 10 évvel ezelőtt fejlesztette és 2015-ben mutatta be a svéd manufaktúra, tele forradalmi, rendhagyó műszaki megoldásokkal. A kocsiban a Koenigsegg jól ismert 5 literes ikerturbós V8-as benzinmotorját találjuk, amihez még három villanymotort társítottak; a maximális teljesítmény 1521 lóerő, a forgatónyomaték pedig kereken 2000 Nm. S ez az óriási erő közvetlenül a hátsó kerekekre zúdul egy egyedülálló egyfokozatú váltóművön keresztül.

A Regerához számos sebességi világrekord köthető, 2019-ben például 31,49 másodperc alatt teljesítette a 0-400-0 km/órás sprintet. Ezt az időeredményt azóta felülmúlták, idén a horvát villanyhajtású hipersportautó, az 1914 lóerős Rimac Nevera 29,94 másodpercre szorította le az időt. A svéd mérnökök viszont úgy gondolták, a Regerában még szunnyadnak tartalékok, s némi korszerűsítés után újra pályára küldték a gépet.

Új Michelin Cup2R abroncsokkal szerelték fel a kocsit és a korábbinál simább felületű aszfalt is segítséget jelentett. A Regera így az előző eredményéhez képest 2,68 másodperccel gyorsabban, 28,81 másodperc alatt teljesítette a 0-400-0-as sprintet, több mint 1 másodpercet verve a Rimac Neverára. S ha már kint volt az Örebro repülőtér 3,2 kilométer hosszú betonján, egyéb rekordokat is megdöntött, mint például a 0-400 km/órás gyorsulás (20,68 mp) és a 400-0 km/órás fékezés (8,13 mp) idejét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/