/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elrettentő videó a követési távolság betartásáért itthonról

2022. július 27. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

Itt a lehetőség más hibájából tanulni: közzétette a Magyar Közút a július 16-ai, M1-es autópályán történt dupla ráfutásos balesetről térfigyelő kamera által készített videót, melyen tisztán látszik, mennyit számít a nem megfelelő követési távolság betartása. Szerencsére csak az autók törtek, de lehetett volna rosszabb.

“Sok társszerv és mi is rendszeresen felhívjuk a figyelmet, hogy az autósok tartsanak megfelelő követési távolságot, a sofőrök pedig csak a vezetésre koncentráljanak, mindig az utat, a forgalmat figyeljék‼️ Tudjátok miért? Mert könnyen olyan helyzetbe kerülhettek, mint ezen a felvételen látható két autós.” – állt a szervezet Instagram bejegyzésének kommentjében, és milyen igaz is.

130 km/órás tempónál minden egyes másodpercben 36,1 métert teszünk meg, ami több, mint egy tízemeletes ház magassága. Vagyis, ha ekkora távot hagyunk az előttünk menőhöz képest, akkor elég egy másodperccel később fékeznünk (vagy az is elég, ha rosszabb fékrendszerünk/abroncsunk van), és biztosan nem ússzuk meg ép bőrrel.

“Elég, ha egy nagy forgalmú autópályán bármilyen ok miatt megtorpan a forgalom és ha rámászunk az előttünk autózóra, nem lesz időnk és helyünk megállni. És örüljünk, ha csak annyival megússzuk, mint ők és csak az autóink törnek össze.” – zárta mondandóját a Magyar Közút.

Balesetmentes, nyugodt utazást kívánunk mindenkinek!

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/