/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

Ezért kell mindig körbenézni a vasúti átkelőnél – videó

2017. január 29. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Fedélzeti kamera rögzítette, amint a vasúti átkelőn áthaladó FedEx kamiont elkaszálja egy vonat az Egyesült Államokban. Az eset a jelzőberendezés hibájából történt, a környéken tomboló hóviharok ugyanis megzavarták a szenzorokat a vasúti pálya mentén.

A vonatok a szenzorokat automatikusan aktiválják, amire azok jeleket küldenek a sorompóknak illetve a fényberendezéseknek. A baleset azért is furcsa, mert ha a szenzorok jelzései el is vesznek, a sorompók akkor is automatikusan lezáródnak. Ezúttal nem így történt, a berendezések nem jelezték a vonat érkezését és megtörtént a tragédia. Szerencsére senkinek sem történt baja.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Szabó Béla
2017-01-29 - 20:44

Ha a szenzorok jelzései “elvesznek” nem záródik a sorompó, hanem pontosan az történik ami a videón is látható: A lámpák SÖTÉTEK MARADNAK” Erre az esetre a szabályok egyértelműen rendelkeznek, de a cikk írójának fogalma sincs erről, mert nyilván nincs jogosítványa…

fifikas
2017-01-30 - 00:27

Szerintem meg rosszul oktatják már az elején , a vasuti átjáró fehér villogása = elsőbbségadás táblával , jobb is lenne ,ha ilyen fényjelzés villogna ilyenkor , ez talán már beleivódott az autósok többségébe : ” ha nem jön semmi megyek , ha jön elsőbbséget adok !

attila
2017-02-05 - 11:25

A kresz szerint ha fehéren villog a jelző és a sorompo nyitott nem azt jelenti hogy nem jöhet vonat, hanem müködik.Az autosnak meg kellett volna állni ha nem be látható az át járó.


*/