/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a Mazda a Föld leggyorsabb Wankel-motoros autója – videó

2017. július 09. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A következő felvételen szereplő háromkamrás bolygóműves motorral szerelt RX-7 jelenleg a világ leggyorsabb Wankel-motoros gépkocsija. 835 lóerős szíve segítségével álló helyzetből 285 km/órás tempóra gyorsult fél mérföldön.

Rob Dahm igazi Wankel-bolond, nem mellesleg autóépítő, illetve YouTube bolond, ha pedig ezeket összerakjuk, nem csoda, hogy megszületett a Föld leggyorsabb bolygóműves motorral szerelt autója, amit meg is nézhetünk mozgóképen.

Az amerikai férfi egy olyan háromkamrás rendszerrel dolgozó RX-7-est rakott össze, amely a kerekeken 835 lóerőt képes leadni, élesben pedig sikerült elérnie vele 177 mérföld/órás (azaz közel 285 km/órás) tempót fél mérföldön (804 méter). Ráadásul ez még csak egy tesztkör volt a frissen összeszerelt motorra tekintettel, illetve a másodikat nem is váltotta túl jól, úgyhogy bőven akad még potenciál a technikában.

Ha pedig azt is megjegyezzük, hogy Rob egy négykamrás, összkerekes szörnyeteget is épít, úgy már mindjárt nem lehetetlen az ezer lóerős álomhatár megugrása sem, akár 300 km/óra feletti céltempóval. Valami azt súgja, hamarosan meglátjuk, mit sikerül kihoznia a kényes működésű rendszerből – ha már a Mazda úgy tűnik, nem erőlteti magát egy újabb Wankel-motoros négykerekű elkészítésével.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/