/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ez a világ leggyorsabb iskolabusza – videó

2014. november 01. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Amerikában nagy múltja van a diákok közös szállításának, de talán még nagyobb az extrém show-knak. Ha pedig a kettőt összehozzuk, létrejön a tizenöt méteres sárga szörnyeteg, mely közel 600 km/órával képes száguldani egy repülőgép hajtómű segítségével.

Egy lelkes és gazdag amerikai állampolgár elkészítette a világ leggyorsabb iskolabuszát, ami egyébként már csak három gyerek szállítására lenne alkalmas a sofőrön kívül, ugyanis egy 42 000 lóerős General Electric J-79 nevű repülőgép hajtómű került bele.

A cél persze nem ez, hanem a showműsor, valamint a fiatalok fantáziájának megmozgatása, akik így talán még szívesebben szállnak fel majd a klasszikus sárga dobozra, nem pedig ellógják a sulit. Esetünkben viszont a hasonló külső egy teljesen más belsőt rejt tele merevítésekkel, illetve az imént említett, az arra alkalmas gépekben kétszeres hangsebesség elérésére képes hajtómű munkálkodik olyan aktívan, hogy hatalmas lángcsóva kíséretében akár 590 km/órára gyorsítja a hatalmas bódét, miközben pár menet alatt kiissza az 570 literes kerozintartályt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/