/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Ez történik, ha 60-nál hátramenetet kapcsolunk – videó

2017. február 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi videó láttán azt is mondhatnánk, kipróbálták, hogy nekünk ne kelljen, pedig egy egyszerű autókínzásról van szó. S bár olyan erő szükségeltetik ilyen tempónál a rükverc kapcsolásához, hogy szinte lehetetlen elvéteni, azért tanulságos az eredmény.

Míg a mai, modern, automataváltóval szerelt gépjárművek esetében már lehetetlen eljátszani a félrekapcsolást menet közben, egy kézikapcsolású kocsinál ez elméletileg elképzelhető.

Azért csak elméletileg, mert a szinkrongyűrűk – főleg magasabb tempóból eredő gyorsabb forgás lévén – nem engedik a folyamat végrehajtását, legalábbis csak brutális erőkifejtés mellett elért hatalmas reccsenések – az ellentétesen mozgó fogaskerekek találkozása – árán.

Persze a megfelelő erőszakosság mellett elérhető az, ami a következő videón is látható. Szerencsére a 60 km/órás tempó ellenére sem szakadt ki a váltó vagy a hajtott tengely az öreg pickup alól, csupán elkezdtek hátrafelé pörögni a hajtott kerekek. Azért reméljük, nem sokan próbálták eddig eljátszani a műveletet kedvencükkel…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oberon.No1
2017-02-17 - 11:29

ne hatvannál kapcsolj hátramenetbe, hanem Gyöngyösnél))))


*/